24 Mart 2008 Pazartesi

Testi - Altunizade


İnsan bir süre yurtdışında kalınca en çok ülkesindeki yemekleri özlüyor sanırım. Kebapları, döneri , pideye tereyağı sürüp tulum peyniri ile yemeği. Onun için bu haftasonu Halil ile önceliğimiz "kebap yemek"ti. Biliyorsunuz haftasonları ailelerin hep beraber bir yerelere gidesi , yemek yiyesi gelir. Trafik bir ayrı sıkışır , restoranlarda yer bulamazsınız. En sevdiğim şey... Onun için benim önerim uzun bir süredir gitmediğim "Testi"ye gitmekti.

Testi Altunizade'de , Kapitol'ü geçince ışıklardan Koşuyolu'na giden sokağın üzerinde hemen ikinci kapı. Şehrin merkezinde olmasına rağmen koskoca bir bahçesi olan , tek katlı bir yapı. Otoparkı da oldukça geniş. Yazları bahçesi açık oluyor ; çardakların altında , yeşilliklerin içinde kebabınızı yiyebiliyorsunuz. Hava soğuk olduğunda ise içeriye geçiyorsunuz , daha çok bir dağ evini andıran dekorasyonu var Testi'nin, insanı yormuyor , neredeyse tüm masalar arka bahçeye bakıyor.

Garsonlar çok kibar , servisteyken elleri ayaklarına dolaşmıyor , etrafınızda da çok gezinmiyorlar. İçerisi de çok kalabalık değil.

Peki neler yedik?
Tabii ki önce pidelerimiz geldi , tereyağımız ve tulum penirimizi parmaklarımız ile yedik. Ardından gavurdağı söyledik ; ki biraz hezimete uğradım , bu kadar ufak bir tabakta beklemiyordum salatamızı. Sonra da kurutulmuş patlıcandan yapılmış dolmalarımız geldi. Hemen bitirdik tabii ki. Sanki biraz tuzu azdı ama Olsun. Daha sonra da ayranlarımız ile (hazır ayran değil , dikkatinizi çekerim) benim Beğendili Kebabım ile Halil'in Beyti Sarması geldi. Testi'nin beğendili kebabı oldukça ilginç ; kiremit bir kapta geliyor , dumanı tüten beytinin üzerine biberler ve kuzu şiş etler yerleştirilmiş. Beyti sarma ise 4 ayrı parça olarak geliyor , tek tek ufak şekilde kesilmiş halde değil yani. Yemeklerle birlikte parmaklarımızı yedikten sonra da bir Sıcak Dondurma aldık ki , kadayıfla sarılmış maraş dondurmasından hazırlanıyor. Başka yerlerde yediğimiz sıcak dondrumadan çok daha hafif ve farklı.

Fakat yemek yerken etrafımızda koşturan çocuklar beni deli etti. Bazı restoranlarda çocuklar için özel alan yaratılıyor , onların diğerlerinin (ve hatta kendi anne babalarının) keyiflerine limon sıkması engelleniyor. Ama Testi ufak bir mekan , onun için çocuklar ayağınızın altında. Yanlış anlamayın , herhalde benim kadar çocuk seven bir kişi daha yoktur ama çığlık atmaları , türlü şımarıklıklar yapmaları benim de canımı sıkıyor.

Fiyatlar ise fena değil.. Ne çok pahalı ne de çok ucuz..

Tüm bu nedenlerden ötürü Testi'ye 10 üzerinden 7 verebilirim. Biraz zorla ama olsun.


Testi Et ve Kebap Evi
Prof. F. Kerim. Gökay Cad. No:6 Altunizade İstanbul
Tel : 0216 474 46 60
http://www.testi.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder