14 Temmuz 2008 Pazartesi

Le Pain Quotidien - Kanyon AVM - Levent

İnternet sitelerinde söylediklerine göre LPQ toplam 10 ülkede yer almakta; Belçika meşeili zincir ilk kafesini 1997''de Bruxelles'de açmış. Şef Alain Courmot, (Türkiye'de Shaya gibi) büyük gruplara franchise hakkı verirken kontrolü elden bırakmıyor ve mağazaların birbirine benzemesi ile bizzat ilgileniyor.


Le Pain Quotidien'i ilk kez Kanyon'da açtıkları restoran-kafelerinde denedim. Beklediğimden farklıydı; tahta, uzun masalar, kulpsuz fincanlar ve muhteşem tatlılar beni şaşırtmıştı. Şimdilerde İstinye Park'a da bir tane açmışlar. Gezmek daha nasip olmadı.

İstanbul'da LPQ'i denedikten sonra Nice'de karşıma çıkınca kafe, ilgimi çekti ve burayı da denemek istedim. Fakat bu sefer daha çok şaşırdım. Çünkü bardaklar kirli ve eskiydi, garsonlar suratsız ve umursamazdı (Fransız garsonların birçoğu suratsız ve soğuktur fakat burada ortalamın çok üzerinde bir suratsızlık vardı). Türk olduğumuzu görünce şaşırıp internette gördükleri "teknolojik ve lüks" Kanyon AVM'de neden LPQ olduğunu anlamadıklarını söylediler. Sanıyorum yeni bir Starbuck's durumu ile karşı karşıyaydık; bir markayı yabancı diye olduğundan, olabileceğinden çok daha yüksek bir şekilde konumlandırıyorduk. Her neyse..

Kanyon'daki LPQ Sıcak, büyük ihtimalle masanızı başka birileri ile paylaştığınız, küçük, ferah bir mekan. Yaz aylarında pencere önlerine birer tahta masa atıp hacmi büyütüyorlar. LPQ'de bçyle kapsamlı bir yemek yemek imkansız; salata, panini, tatlı gibi yan yemeklerden oluşan bir menüleri var. Yemeklerin tadları da alışılmışın dışında; hafif ve akdeniz kokuyor. Deniz mahsülleri, füme etler en çok kullanılan malzemeler. Ben inanın ne yediğimi hatırlamıyorum, hatta birlikte yemeğe gittiğim kardeşelerimin de neler yediğini anımsayamıyorum. İsimlerini not almam gerekirdi sanırım. Fakat LPQ'de en çok sevdiğim içecek taze nane çayı. Bitki çaylarını sevenlere tavsiye derim; tahta bir havanda ezdikleri taze naneleri kısa süreliğine demliyor ve size "kulpsuz bardakları"nda getiriyorlar. Bunun dışında da tartları, turtaları, ekmekleri, kısacası her türlü pastane ürünleri harika; yedikçe buram buram kokan ve insanı mutlu eden tereyağı kokuları oldukça cezbedici.

LPQ'e 10 üzerinden 6 verebilirm. Keşke birkaç çeşit de yemek olsa menülerinde de arzu edildiğinde o güzel tatlıları yemek üzerine yiyebilsek. Aksi takdirde LPQ ancak bir "ikinci mekan" olabiliyor.

Kanyon - Le Pain Quotidien by Alain Coumont Büyükdere Cd. Levent Kanyon Alışveriş Merkezi No :185 Giriş Katı Mğz No:140 B 1.Levent 0 212 353 06 77
www.lepainquotidien.com
http://shaya.com.tr/Markalar.aspx?markaID=17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder