10 Kasım 2008 Pazartesi

Go Mongo 'da Tatlı Yemek - M1 Meydan AVM

Go Mongo'da sık sık yemek yeriz; çoğunlukla da açık büfeden kaseleri doldurup.. Bir keresinde acılı tavuklu bir yemek yemiştim değişiklik olsun diye. Allahım, ben ki acı yerim, gözlerimden alevler çıkmıştı, bitirememiştim. Go Mongo ile beni tanıştıran da, Suadiye'deki ilk şubelerinde sınıf yemeği düzenleyen Mine'dir, hakkını yememek lazım... :)

Bu sefer, öğlen işte deliler gibi yemek yediğimiz için Halil ile sadece tatlı yiyelim dedik. Daha doğrusu o böyle bir öneri ile geldi, çünkü birkaç gün önce iş için Go Mongo'ya yemeğe geldiğinde yediği tatlıyı çok beğenmişti. Benim gibi bir tatlı canavarına tattırmamak da olmazdı.. Kapıdaki görevliye "sadece tatlı yiyeceğiz" diyince biraz hayal kırıklığına uğradılar ama olsun.. :)

Yanda gördüğünüz tatlı "Kırmızı Kahraman". Şarap ile pişirilmiş armudu (kuvvetle muhtemel kırmızı şarap ile pişirilmiş, sonuçta kırmızı değil mi :) ) ortaya koyup, üzerini pişmaniye vari bir tatlı ile süsleyip, onun da üzerine antep fıstığı konmuş. Tatlıyı yanında vanilyalı dondurma ile servis ediyorlar. Yanardağ gibi görünüyor sizin de gördüğünüz gibi, biraz ayva tatlısını andırıyor ilk balkışta. Fakat o kadar hafif ki sonradan ayva tatlısı ile bağdaştırmamanız gerektiğini anlıyorsunuz.

Diğer tatlı ise "Yapış yapış çukulata". Çukulatalı suflenin bir farklı türü, o da vanilyalı dondurma ile servis ediliyor. Benim tatlıma göre biraz daha ağır.

İşin yorum kısmına gelince, tatlılar çok güzel. Fiyatlar orta karar. Çok çok pahalı değil. Restoran çok şık, garsonlar ilgili. Yemeklerin servisi harika, tabaklar şaheser gibi. Ama anlamadığım; bunların hangisi Moğol mutfağı. Moğol mutfağı nedir? Kırmızı şarap mı kullanmış moğollar vaktiyle armıtları pişirmek için. Vanilyalı dondurma mı görmüşler hayatlarında, ya da çukulatalı sufle?

Demek istediğim, güzel yemek ya da tatlı yemek istiyorsanız Go Mongo'ya gidin. Ama Moğul mutfağı yiyeceğinizi düşünüp de sonra hezimete uğramayın; çünkü ortaa Moğol mutfağı falan yok. Biraz çin biraz İtalyan idare edin.

www.gomongo.com.tr
0216 499 25 25
Meydan M1 AVM Ümraniye İstanbul

1 yorum:

  1. Istinye Park taki subesine surekli is arkadaslarimizla gidiyoruz.Gercekten hem servisi hemde yemekleri cok guzel bir mekan.Istinyeye ozellikle ozel gunler ve haftasonlari rezervasyon gerekiyor.Tel:0212-345 58 88 Afiyet olsun arkadaslar...

    YanıtlaSil