15 Kasım 2008 Cumartesi

FastWok - Asmalımecit Beyoğlu

İstanbullu gençlerin son uğrak yeri Asmalımecit. Benim lise dönemimde perperişan olan binalar restore edildi, yerlerine bilimum kafeler, restoranlar kondu. Haftasonları bırakın meyhanelerde yer bulmak sokaktan geçmek bile imkansız hale geldi.

Biz de sık sık arkadaşlar ile Asmalımescit'te buluşur, Refik'te rakı-balık yaparız.. Fakat bugün size Asmalımescit'in tek çin yemeği satan restoranından, Fast Wok'tan bahsedeceğim.


Fast Wok, Asmalımecit telaşesinin tam göbeğinde, temiz bir Çin restoranı. Genç ortakları tarafından yönetiliyor, garsonlar da sanırım bu ortakların arkadaşları. Ne isteseniz taze taze pişiyor, önünüze büyük bir güleryüz ile konuyor.

Bizim Fast Wok'a gittiğimiz gün ise, yazın son günleri; kapı önüne konan masalarda oturulabilecek, frozen'lar içilebilecek günler. Biliyorum biraz geç kaldım yazmakta ama inanın tadı damağımda..

Fast Wok, söylediğim gibi ufak bir mekan. İçeriye ancak 5 masa sığar, dışarıya da 5 masa konsa (ki o da havalar güzel olduğunda) ancak 10 masa kapasitesi var. Bu da taş çatlasa 50 kişi demek. Bu nedenle de herkesle aynı yakınlıkla ilgileniliyor, yemekler hep taptaze konuluyor önünüze. Halil ile bir değişklik olsun diye (!) mançurya usulü tavuk ile siyah mantarlı et, ve yanında da sebzeli noodle istedik. Yemekler hemen geldi. Parmaklarımızı da yanında yedik. Yanında da elmalı, kavunlu forzen limonata içtik. Her ne kadar başka yerlerde içtiğimiz frozen'lar gibi olmasa da çin yemeğinin yanında iyi gitti.

Umarım Asmalımescit dışında bir yere daha açarlar da sushi-co tekelinden kurtuluruz.

Fastwok - Çinli
0212 245 68 44
0212 245 68 45
Asmalımescit Mahallesi Sofyalı Sokak No:24 Tünel Beyoğlu İstanbul

1 yorum: