7 Aralık 2008 Pazar

House Café - Bebek


Balkabaklı ve karidesli risotto ve fish & chips

Gölge Müşteri olduğumdan bahsetmiş miydim? Sanırım hayır..

Efendim Gölge Müşteri, restoran ve mağazaları denetleyen bir şirket. Görevlilerin çizdikleri çerçevede, gözetlenmesi gereken yere gidiyor, yemeğinizi yiyip alışverişinizi yapıyor, gözleminizi gerçekleştiriyor, sonra da kısa bir rapor yazıyorsunuz. Şirket de sizin yediğiniz yemekleri ya da satın aldığınız ürünü (veya bir kısmını) ödüyor bunun karşılığında. Yani yeni yerlerde yemek yemek, hem de bedavaya yemek için güzel bir fırsat. Hele bir de benim gibi "muhtar" bir kişilikseniz.

Gelip geçenler görmüştür, Bebek'te yaklaşık bir senedir yeni bir yapılanma var. İstanbul'un belli başlı restoranları birer şube açmak için her köşeyi ele geçiriyorlar. Önceleri sadece Mangerie, Lucca ve Lulu's vardı Bebek'te yemek yenilebilecek. Şimdi House, Kırıntı (yakında), Midpoint, Kitchenette vb. bilimum restoran açıldı. Sanıyorum bu trend Lucca'nın başarısı ile başladı. O da Pınar Altuğ'un sayesinde :) Hem restoranların vale çözümü de Bebek'in ezelden beri var olan saçma otopark sorununu yok ediyor. Tabii ki valenin 10 liraısnı vermek kaydıyla.

Bebek House'a gelince.. Diğer House'lardan oldukça küçük, özellikle de Ortaköy'den. Sadece bir kat, dışarıda 3-5 masa, içeride 5-10 masa var. Müzik uyduruk, bar ufak. Masalar, mekana bolca kişi alabilmek için ufacık. 2 kişi bile zor sığıyor. Hatta bizim yemek tabaklarımız zar zor sığdı, garson neredeyse balıkları deviriyordu. Vale'si yavaş, bezdirici. Sokak arası bir restoran. Zaten Halil ile gittiğimizde, cumartesi akşamı olmasına rağmen pek de kalabalık değildi mekan. Kolaylıkla yer bulduk cam kenarından. Biraz masaları çekelemek zorunda kaldık sığabilmek için, ki tombul değilim yayvan değilim öyle değil mi ? :)

Ben Balkabaklı ve karidesli risotto sipariş ettim 24 Kasım menüsünden :) , Halil de bir değişiklik yapıp (?) fish&chips ısmarladı. Risottom mükemmeldi; biraz karabiber, biraz da parmesan peyniri.. Halil'in fish&chips'i birazcık yağlıydı ama her zamanki gibi çok güzeldi.. (favorimizdir) .. Yanında naneli limonata ve diyet kola.
Yemekten sonra birer bardak çay içtik ki tadından yenmez. Tatlıya yer kalmadı öğleden sonra yediğimiz gloria'nın uyduruk pastaları yüzünden. Keşke yemeseydik de brownie'nin tadına bakabilseydik.
Bir de arabamızı yarım saat beklemeseydik tam süper olacaktı.



House Café Bebek
Küçük Bebek Cad. No:4/A Bebek İstanbul
Tel : 0212 287 10 30

1 yorum:

  1. Değişiklik yapmam ben gelenekselim ....
    Ne yayvansın ne tombik bebiksin sen bebik:P

    YanıtlaSil