2 Ekim 2008 Perşembe

Fan Fang - Capitol Altunizade

Çin yemeğini sevdiğimi biliyorsunuz. O sebepten İstanbul'daki tüm Çin restoranlarını ziyaret etmeye karar verdim. Sonra farkettim ki ilk Çin yemeğimi Cadde'deki Fan Fang'da yemişim.

Fan Fang'ın web sitesinde söylendiğine göre ilk restoranlarını Akmerkez'de açmışlar; 1996'da. Baya bir zaman olmuş yani. Ondan sonra ise Cadde'de açmışlar. Ben nedense hiç Akmerkez'deki Fan Fang'da yemek yemedim; bilemiyorum ya uzun zamandır Akmerkez'e gitmediğim için ya da vaktiyle Akmerkez'e her gidişimde hep Home Store'da ya da S Café'de yemek yediğim için.

Bir süre önce Capitol food court'ta Fan Fang ile karşılaşınca gerçekten de çok sevindim. Hamburger, döner, KFC yemekten insan bıkıyor, restorana da gidesi gelmiyor; o sebepten de restoranla fast-food arası bir yerde yemek yemek insanı mutlu ediyor.

Herşeyden önce, hem dış görünüşü hem de bulunduğu yer itibariyle Fan Fang'dan çok fazla birşey beklememek lazım. Alt tarafı bir alışveriş merkezinin yemek katının bir köşesinde ufacık bir "restoran" kırması açmışlar. Sadece her Çin yemeği yediğiniz yerde karşılaşmadığınız hijyeni burada bulabilirsiniz diyebilirim; bir de tabi ki lezzeti.

Fan Fang menüsündeki en sevdiğim yemek (?) buharda pişmiş ekmekleri, özellikle tavuklu olan o kadar güzel ki aperatif olarak değil de ana yemek olarak 5-6 tane yiyebilirim. Noodle'ları, etli ve tavuklu yemekleri, çorbaları oldukça lezzetli. Doyurucu da. Fiyatlara gelince, bence bu ayardaki bir "restoran"dan beklenmeyecek kadar pahalı bir yer.. Yani bir tabak sichuan neden 15,5 YTL'dir? Bi rtabak ana yemek, bir tabak noodle, bir de içecek alınca 30 lirayı kolayca geçiyorsunuz. Gören de sanki gerçek bir restoranda yemek yiyorsunuz sanacak. Bence Capitol'deki Fan Fang'ın fiyatlarının diğer Fan Fang'ların fiyatlarına göre yemeklerin daha ucuz olması gerekirdi. Yani gerekirse porselen tabakta değil de kağıt tabakta, karton kutularda versinler yemeği ama bi zahmet kendilerini Cadde'deki restoranları ile aynı noktada konumlandırmasınlar değil mi?

Acaba diyorum güzide İstanbul'umda gerçekten ucuza Çin yemeğe ne zaman yiyebileceğiz?? Hani şu karton kutularda alıp evinize götürdüğünüz, TV seyrederken karşısında yediğiniz Çin yemeklerinden. Ne zaman bu yemeklerin o kadar da "fancy" olmadığını anlayacağız bir anlasam.

Fast-food'dan sıkıldıysanız, Türk usülü, kebap kıvamında, lezzetli bir Çin yemeği yemek istiyorsanız; Fan Fang'ı deneyebilirsiniz. Ama beklentilerinizi yüksek tutmayın.

10 üzerinden zorla 5.

Fan FangCapitol Alışveriş Merkezi
Mahir İz Cad. Altunizade İstanbul
Tel: 0216 651 81 92 -93
http://www.fanfang.com.tr/

1 yorum:

  1. son derece güzel olan bu restoranı nasıl kötülüyorsunuz? yerine açılan ramiz'den daha mı hoşnutsunuz yani?

    YanıtlaSil