4 Nisan 2009 Cumartesi

Kahve Dünyası'nda Çilekli Sıcak Çukulata ve Sakızlı Türk Kahvesi

Her ne kadar restoran olmasa da, Kahve Dünyası'nın iki çok güzel ürününden bahsetmek istiyorum kısaca.

Sanırım sadece 3 sene kadar önce açıldı Kahve Dünyası, sonra da pıtrak gibi çoğaldı ve her yere yayıldı. Ben Starbuck's delisiydim o zamanlar, her ne kadar Cadde Kristal'in yerine açılıp nefretimi çekse de her hafta en az iki kere gidiyordum. Derken sanırım ilk kez yine Cadde'de açıldı Kahve Dünyası, ya da ben ilk orada karşılaştım bu marka ile. Çok ağır kahve içmeyi sevmem, aksine sütlü biraz da bol şekerli şeyler içerim; o yüzden Kahve Dünyası biraz ağrı gelmişti bana, hem çay da içmek mümkün değildi. Gel zaman git zaman acı (ve belki de gerçek) kahve içmeye alıştım. Ağız tadım da değişti.

Geçenlerde erkek kardeşimi beklerken armara Üniversitesi'nin karşısına açılmış olan yepyeni Kahve Dünyası'na gidelim dedik. Menüye iki yeni ürün girmişti, çeşit çeşit sıcak çukulatalar ve sakızlı Türk kahvesi. Ben sakızlı Türk kahvesini aldık, Halil'in sıcak çukulatasından da bir gıdım baktım tadına.

Sakızlı Türk kahvesi bir küçük madlen çukulata ile geliyor masanıza. Bilir misiniz bilmem ama Kahve Dünyası'nın sahibi olan grup Altınkılıçlar Türkiye'nin en üyük kahve ve çukulata üreticilerinden. O sebepten çukulatalarının kalitesinin üzerine yoktur. Tabii ki kahvelerinin de. Sakızlı Türk kahvesi buram buram sakız kokuyordu, köpüğü üzerindeydi. Öyle keyif ile içtim ki güzelim kahveyi.. Halil'in çilekli sıcak çukulatası ise, yanında bir koca çilek ile geldi. Ben de güplettim tabii ki çileği :) Sanıdm ki az biraz çilek kokar sıcak çukulata ma buram buram kokusu ve baskın tadı ile kalbimi çaldı. Bir dahaki sefere söz verdim kendime, naneli sıcak çukulatayı deneyeceğim.

Bence uygun fiyatları, ürünlerinin kalitesi ve herşeyden önce bir Türk markası olması sebebiyle diğerlerinin yanında Kahve Dünyası daha bir öne çıkıyor sanki..

Kahve Dünyası Göztepe

Adres : Bağdat Caddesi No:259 Göztepe / İstanbul
Tel : 0216 467 00 04-05

1 yorum:

  1. çukulata değil, çikolata. word programında yazarken türkçe dil seçeneğini seçersen imla yanlışlarını gösterir.

    YanıtlaSil