5 Nisan 2009 Pazar

Tavacı Recep Usta - Etiler

Birkaç sene önce Bostancı sahildeki Tavacı Recep Usta'ya gitmiştim bir arkadaşımın tavsiyesini dinleyerek. Ankara'da Recep Usta'da yemek yediğini, irmik helvasının üzerine olmadığını söylemişti. Biz de badi badi gitmiştik Recep Usta'ya 4 arkadaş. Elimize kitapçık kıvamında bir menü vermişlerdi, içinde hiçbir fiyat yazmayan. Sonra masayı donatmışlardı biz sormadan; fınık lahmacunlar, haşlanmış içli köfteler, çorbalar, mumbarlar, kuru patlıcan dolmalar.. Biz de sanmıştık ki bunların en azından bir kısmı "ikram".. Nerdeee.... 4 kişi o zamanın parası ile 250 liraya yakın bir para vermiş kalkmıştık içimiz acıyarak. Sonra kendi kendime yemin etmiştim bir daha gitmeyeceğim bu Recep Usta'ya diye. O lezzetlere rağmen bir daha hiç uğramamıştım..

Bundan bir sene kadar sonra ise hatırlıyorum televizyonda haberleri izlerken duymuştum, Bostancı Tavacı Recep Usta'da valeye verilen Range Rover Sport'u çalmışlardı. meğer valeler araba anahtarlaırnı arabaların lastiklerinin üzerine saklarlarmış, bunu da bilen hırsızlar jeep'i alıp gitmişler. Jeep'in sahibi kadın bağırıp çağırmıştı televizyonda, çok net hatırlıyorum. Recep Usta'da ödemişti parasını arabanın..Sonra da kapatmışlar oradaki şubelerini, herhalde istedikleri kadar kar edememiş şube.
Resim Ekle
Geçen haftalarda yine gidelim dedik Recep Usta'ya, ama bu sefer Etiler'dekine. Etiler'deki Recep Usta eski bir villanın restoran haline getirilmesi ile oluşturulmuş. Önünde büyükçe Böylece yeminimi de bozmamış oldum :) Gittiğimizde akşam saat 7 gibiydi, onun için içerisi pek dolu değildi. Buna rağmen bir 10 dakika kadar valenin gelmesini bekledik yolun kenarında. Meğer vale, teslim aldığı arabaları Levent içlerinde bir sokağa götürüyormuş, koştur koştur geldi sonunda.

İçeriye girdik, giriş katında güzel bir ocakbaşı vardı; fakat biz cam kenarnda bir masaya oturduk. Oldukça güler yüzlü bir gason geldi yanımıza, menüyü verdi, sonra da menü ile ilgili akıl verdi. Menüdeki bazı yemeklerin 2 kişilik, bazılarının ise daha çok olduğunu öğrendik Demekki daha kalabalık gelmek gerekiyormuş Recep Usta'ya. Önden birer içli köfte, birer patlıcan domai birer fındık lahmacun yedik kendimizi tutamayarak. Bir koca lavaş geldi tereyağı ile yememiz için hiç zaman kaybetmeden. Sonra ayranlarımız, bakır maşrapada, içinde ayranı içmek için kepçesiyle. Köpüklü yayık ayranı. Tadı hala damağımda. Sonra da ana yemeklerimiz; bana bir kuzu tava, Halil'e de incik haşlama. Bir et bu kadar mı tatlı olur, bu kadar mı pamuk gibi ağızda dağılır. Ne desem boş...En son da çaylarımızla irmik helvamız geldi yanında maraş dondurmasıyla. Anlatmak mümkün değil...Ödediğimiz fatura da, eskiden canımı yakan faturakadar çok değildi. Makuldü yani kebapların fiyatları.

Eğer Recep Usta'ya gitmek istiyorsanız, öncelikle tok gitmeyin, uzun saatler orada geçirmeyi göze alın; uzun uzun yemesi ayrı bir tatlı oluyor. Dahası haftasonları ünlü simaları görmeye hazır olun; çünkü Recep Usta'nın dediğine göre "sosyete"den bolca arkadaşı varmış..

Nispetiye Caddesi Lavinya Sokak No:2 Levent İstanbul
0212 280 04 24
http://www.tavacirecepusta.com/

4 Nisan 2009 Cumartesi

Kahve Dünyası'nda Çilekli Sıcak Çukulata ve Sakızlı Türk Kahvesi

Her ne kadar restoran olmasa da, Kahve Dünyası'nın iki çok güzel ürününden bahsetmek istiyorum kısaca.

Sanırım sadece 3 sene kadar önce açıldı Kahve Dünyası, sonra da pıtrak gibi çoğaldı ve her yere yayıldı. Ben Starbuck's delisiydim o zamanlar, her ne kadar Cadde Kristal'in yerine açılıp nefretimi çekse de her hafta en az iki kere gidiyordum. Derken sanırım ilk kez yine Cadde'de açıldı Kahve Dünyası, ya da ben ilk orada karşılaştım bu marka ile. Çok ağır kahve içmeyi sevmem, aksine sütlü biraz da bol şekerli şeyler içerim; o yüzden Kahve Dünyası biraz ağrı gelmişti bana, hem çay da içmek mümkün değildi. Gel zaman git zaman acı (ve belki de gerçek) kahve içmeye alıştım. Ağız tadım da değişti.

Geçenlerde erkek kardeşimi beklerken armara Üniversitesi'nin karşısına açılmış olan yepyeni Kahve Dünyası'na gidelim dedik. Menüye iki yeni ürün girmişti, çeşit çeşit sıcak çukulatalar ve sakızlı Türk kahvesi. Ben sakızlı Türk kahvesini aldık, Halil'in sıcak çukulatasından da bir gıdım baktım tadına.

Sakızlı Türk kahvesi bir küçük madlen çukulata ile geliyor masanıza. Bilir misiniz bilmem ama Kahve Dünyası'nın sahibi olan grup Altınkılıçlar Türkiye'nin en üyük kahve ve çukulata üreticilerinden. O sebepten çukulatalarının kalitesinin üzerine yoktur. Tabii ki kahvelerinin de. Sakızlı Türk kahvesi buram buram sakız kokuyordu, köpüğü üzerindeydi. Öyle keyif ile içtim ki güzelim kahveyi.. Halil'in çilekli sıcak çukulatası ise, yanında bir koca çilek ile geldi. Ben de güplettim tabii ki çileği :) Sanıdm ki az biraz çilek kokar sıcak çukulata ma buram buram kokusu ve baskın tadı ile kalbimi çaldı. Bir dahaki sefere söz verdim kendime, naneli sıcak çukulatayı deneyeceğim.

Bence uygun fiyatları, ürünlerinin kalitesi ve herşeyden önce bir Türk markası olması sebebiyle diğerlerinin yanında Kahve Dünyası daha bir öne çıkıyor sanki..

Kahve Dünyası Göztepe

Adres : Bağdat Caddesi No:259 Göztepe / İstanbul
Tel : 0216 467 00 04-05