9 Nisan 2008 Çarşamba

Beppe Pizzeria - Kadıköy Moda


Dışarıdan küçük tatlı bir havası olan esasında pizzada usta İtalyan restosu Beppe Pizzeria'ya gittim arkadaşlarımla. İtalyan mutfağına hayran biri olarak konu italyan yemekleri olunca inanılmaz seçici ve dikkatli oluyorum. Aslında sanırsınız ki insan beğendiği şeyi sonuna kadar sever; ancak yok hayır, ben aksine iyice didikliyorum.
Beppe hakkında iyi bir izlenimim vardı tüm bu detaycılığıma rağmen. Hatta Kadıköy'de lazanya yenebilecek nadide yerlerden biriydi. Ancak az önce bahsettiğim oraya olan ziyaretim sonucunda aynı düşünceyi savunamayacağım.
Gayet acıkmış bir şekilde iki arkadaşım ve ben Beppe'ye gittik. Öncelikle atmosferi çok güzel demeliyim. Masalar yeşil ve kırmızı damalı örtülerle kaplı, duvarlar koyu yeşil, bahçedeki masaların her birinin üzerinde birer ciltli cep şiir kitabı var. Ancak garsonlar hiç sevecen değil. Bir 'hoşgeldin' bile demeyerek menüler önümüze kondu. Tabii biz o kadar açtıkki bu bizim için pek önemli değildi o an; yine de güleryüz insanlarla karşılıklı iletişim gerektiren mesleklerde edinilmesi zorunlu bir özellik olmalı bence.
Bir arkadaşım 'extra rossa' isimli içinde neredeyse tüm malzemelerden olan bir pizza çeşidini, diğer arkadaşım krema soslu tortellini etti, ben de stromboli sipariş ettim. Bayağı uzun sürmesi gereken siparişlerimiz oldukça hızlı geldi.
Pizza biraz küçük olmakla beraber oldukça bol malzemeli ve lezzetliydi. Ayrıca menüden kesin bir tercihte bulunmak yerine kendi pizzanızı da yaratabiliyorsunuz Beppe'de, ki bence seçicilere göre önemli bir kriter bu bir pizzacı için.
Benim strombolim oldukça mükemmeldi. Stromboli içinde özel sosu, kıyması ve peyniri olan değişik bir hamurişi. Oldukça büyük ve inanılmaz lezzetli. Kendisi Beppe'ye özel bir tat ve bence tadılması da gerekli.
Krema soslu tortellini ise bir klasiktir. Oldukça sık yenir krema soslu makarna, doyurucu olur ve ağır da gelmez. Ancak siparişimiz bayağı küçüktü; strombolinin aksine. Tortelliniler güzel miydi bilemiyorum; çünkü kreması garipti. Bir kere tatlı bir kremaydı, krem şantiyi andırıyordu tadı ve tortelliniyle hiç iyi gitmemişti. Genelde makarna sosu olarak kullanılan krema tuzlu bir tada sahiptir, ne acıdır ne tatlı ne de ekşi.
Bunu garsona söyleyip "Bundan sonra ne olduğunu bilmediğimiz şeyleri yemememiz gerektiği" tavsiyesini alınca, tortellininin parasını ödemeden; ancak yine de bahşiş bırakarak oradan ayrıldık. Garip olan ise, kreması tatlı olmaması gerektiği için istemediğimizi söylediğimiz makarnayı direk önümüzden kaldırmaları ve parasını istemiş olmalarıydı, ki arkadaşım da makarnanın üzerine stromboli sipariş etmişti -evet gerçekten orayı terk etmeyecek kadar güzeldi stromboli- yine de bir özür bile dilemediler. Sadece bundan sonra bir tek evimizde yemek yiyeceğiz, özellikle de yapılışını izleyip her adımda sorular sorarak, yoksa onu beğenmeme hakkına sahip olamayız. Anlaşılan müşteriler memnun edilmek zorunda değiller.

Ancak ben yine de Beppe'ye gitmeye devam edeceğim; çünkü o stromboli yediğim en güzel şeylerden biriydi. Beppe Pizzeria'ya gidip bir güzel stromboli deneyip, hiç sesinizi çıkarmadan evinize dönerseniz, iyi vakit geçirmiş bir şekilde afiyetle doymuş olursunuz. :)

info@beppepizzeria.com
moda caddesi ferit tek sokak no:42/3
Moda - Kadıköy
İstanbul
TR
80600
0216 - 550 22 00
0216 - 550 22 08